Google+
AGILITY / Hvad er Agility?

Hvad er Agility?

Agility er forhindringsløb med hund. Det er en fartfyldt sport, som både hunde og mennesker synes er morsomt. Et agilityløb går ud på at komme gennem banen så hurtigt og sikkert som muligt. Hunden skal springe, klatre og krybe for at klare forhindringerne, og føreren løber med og fortæller, hvad hunden skal gøre. Banen består af 15 til 20 forhindringer, som skal udføres i den rækkefølge banelæggeren har bestemt. Banens udformning er derfor forskellig fra gang til gang, men man har altid samme slags forhindringer. Dette er stort set hvad agility går ud på. I HTA vil vi gerne lære at løbe agility, og vi vil BÅDE have hold der tager det som en konkurrencesport OG hold der kun dyrker agility for at aktivere både hund og fører under hyggelige og trygge forhold. Det skal hyggeligt og sjovt at løbe agility, ikke noget med at presse din hund til noget, fordi du synes, at det skal den.
 
Som noget nyt hos HTA kan hundene starte allerede fra de er 4 måneder. Der vil blive lavet særlige øvelser for hvalpe og unghunde, så hundene ikke belastes forkert.
 
Derudover kan man også løbe agility med ældre hunde, hvor der vil blive taget hensyn til springhøjde og feltforhindringer.
 
Hvis du har spørgsmål til træningen eller andet vedrørende Høje-Taastrup Agility klub, kan du kontakte: Formand, Isabel Grønmark, på mail Isabel.gronmark@outlook.dk, eller på mail agility@htagility.dk
Høje-Taastrup Agility | CVR: 29679185 | Lervangen ved nr. 25, 2630 Høje-Taastrup